Onze website wordt mogelijk niet volledig juist weergegeven in uw browser aangezien deze sterk is verouderd.
U kunt uw browser updaten of een van onderstaande browsers installeren voor de juiste weergave.

FireFox Chrome Internet Explorer 10+

Stedelijk waterrijk als perspectief voor de Drechtsteden

De regio Drechtsteden in Zuid-Holland kan versterkt worden door te kiezen voor een ontwikkelperspectief van een historisch verankerd en herkenbaar Drechtstedelijk Waterrijk. Dat blijkt uit een verdiepende studie die Posad met Maxwan (samen inmiddels PosadMaxwan) en Noha heeft uitgevoerd voor de Economic Development Board Drechtsteden.

Uit dat onderzoek zijn zeven concrete aanbevelingen voor de ruimtelijk-economisch ontwikkeling van het gebied gekomen:
1.     Maak verbinding met het landschap
2.     Ontwikkel de campus
3.     Focus op het water
4.     Bevorder ontwikkelingen bij stations
5.     Verbind cultuur, landschap en water
6.     Verbeter centrum en centra
7.     Stimuleer hoogwaardig wonen.

Posad, Maxwan en Noha hebben in beeld gebracht hoe het gebied sterk is verstedelijkt in de afgelopen tientallen jaren. De Drechtsteden is een gebied met haar eigen infrastructurele uitdagingen door drie rivieren die dwars door het gebied lopen. Het water is duidelijk het verbindende element. Deze kracht wordt nog onvoldoende benut. Daarom is aanbevolen te focussen op de transformatie van oeverlocaties. De oevers van de Noord, Oude Maas en Beneden Merwede moeten plekken zijn waar je het water kunt beleven; een visitekaartje van aantrekkelijk wonen, werken en recreëren in de Drechtsteden.

De aanbevelingen zijn 30 augustus jl. door de Economic Development Board aangeboden aan het Drechtstedenbestuur. Lees hier de gehele studie ‘Drechtstedelijk Waterrijk’.

Ga hier naar de projectpagina.