Onze website wordt mogelijk niet volledig juist weergegeven in uw browser aangezien deze sterk is verouderd.
U kunt uw browser updaten of een van onderstaande browsers installeren voor de juiste weergave.

FireFox Chrome Internet Explorer 10+
Posad Beach City

Posad, Shift en LOLA ontwerpen Beach City in Scheveningen

Posad Spatial Strategies, Shift architecture & urbanism en LOLA Landscape Architects hebben de tender voor het ontwerp van Beach City gewonnen. Beach City in Scheveningen wordt hét sportstrand van Europa. Hiervoor wordt het huidige sport- en surfstrand van het Noordelijke Havenhoofd in Scheveningen verder ontwikkeld tot volwaardig sportstrand en omvat ca. 8 hectare.

Posad Beach City

Gezonde verstedelijking

Het doel van Beach City is dat het een fysieke bijdrage levert aan een gezondere stad met gezonde mensen. Daarom krijgt het zuideinde van de boulevard een beachsport-accommodatie (1800 m²) met permanente tribune die in de zomer wordt getransformeerd tot een volwaardig beachstadion voor ca. 2000 toeschouwers. Ook komt er een sportduin met ‘muscle beach’, een boulderveld, crossfit-routes,  basketbalvelden en skate-voorzieningen. Op basis van het door de Gemeente Den Haag opgestelde ontwikkelperspectief wordt vervolgens het Programma van Eisen nader bepaald.

Ontwerpvisie 

Zien en gezien worden speelt een belangrijke rol in het ontwerp van Beach City. Bij de ontwikkeling van nieuwe wandelroutes, hardlooprondjes en circuits staat dan ook de uitwisseling tussen bezoekersstromen centraal, zonder dat de logistiek van het beachstadion hier hinder van ondervindt. Door de introductie van een openbaar toegankelijk duinlichaam ontstaat er een panoramisch uitzicht over de haven, het strand en de zee. Daarnaast wordt het sportstrand een landschappelijke en logische voortzetting van de succesvolle boulevard naar ontwerp van Manuel de Solà-Morales. Aanvullend levert Witteveen+Bos technische expertise met betrekking tot de kusttechniek van het project.

Planning

Beach City wordt een aantrekkelijke verblijfsplek voor een diverse groep sporters, toeschouwers en wandelaars. Hier gaan sport, gezondheid, recreatie en vermaak hand in hand. Samen met alle betrokken overheden en de diverse stakeholders in het gebied wordt de visie de komende tijd verder ontwikkeld. In januari 2018 wordt het schetsontwerp opgeleverd en enkele maanden later volgt het voorlopig ontwerp.